Wat is een bindweefselmassage?

Wat is een bindweefselmassage?

Als gecertificeerd schoonheidsspecialiste kan ik jou op verschillende manieren helpen om de conditie van je huid te verbeteren. Een van mijn specialiteiten (deze zin klinkt alsof ik het over mijn succesrecept voor andijviestamppot ga hebben, maar dat is niet het geval, haha) is bindweefselmassage. Omdat het voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk is wat deze behandeling nou precies inhoudt, leek het me leuk om er een blog aan te wijden. Want wat is bindweefselmassage eigenlijk? En hoe (goed) werkt het?

Wat is bindweefsel?

Eerst wat meer uitleg over bindweefsel. Want wat is bindweefsel nou eigenlijk? Bindweefsel is elastisch weefsel dat in alle delen van het lichaam voorkomt. Het bestaat uit cellen en vezels en vormt als het ware het cement tussen de organen, gewrichten en spieren in het lichaam. Bindweefsel heeft een beschermende functie: het zit rond de organen, in de pezen en tussen de spieren. Ook zorgt het voor veerkracht en vorm. Verder speelt bindweefsel een belangrijke rol bij het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen, wondgenezing, en – last but not least – bij de elasticiteit van de huid. Kortom, niet geheel onbelangrijk, dat bindweefsel!

Bindweefsel en huidveroudering

Ik krijg regelmatig de vraag of bindweefselmassage ook effectief is tegen huidveroudering. Het antwoord is JA! Naarmate we ouder worden gaat de kwaliteit van ons bindweefsel achteruit en nemen de belangrijke functies af. Alsof de cellen en vezels even terugschakelen van de tiende naar de vierde versnelling. Nou ja, zo snel gaat het natuurlijk niet, maar je begrijpt wat ik bedoel, haha! Helaas is dit niet zonder gevolgen: verklevingen, onderhuidse ontstekingen en vochtophopingen zijn slechts enkele voorbeelden van klachten die kunnen optreden wanneer we ouder worden en de kwaliteit van ons bindweefsel achteruit gaat.

Wat doet een bindweefselmassage?

Met een bindweefselmassage worden de doorbloeding en het herstellend vermogen van de huid gestimuleerd. De bindweefselcellen (fibroblasten) worden geactiveerd waardoor de productie van collageen en elastine een flinke boost krijgt (yay!). Dit zorgt ervoor dat de huid steviger en gladder wordt. Een bindweefselmassage is daarom niet alleen effectief tegen rimpels en fijne lijntjes in het gezicht, maar ook als behandeling tegen cellulite. Eigenlijk kun je een bindweefselmassage ook wel zien als een workout voor je huid: net zoals sporten goed is voor je lichamelijke conditie, verbeterd een bindweefselmassage de conditie van je huid. En daarvoor hoef je je niet eens in het zweet te werken in de sportschool, ideaal toch?! Ook fijn: omdat de doorbloeding dankzij een bindweefselmassage gelijk verbeterd, ziet je huid er na een behandeling direct gezonder, voller en stralender uit.

Wat kun je verwachten van een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een vrij intense massage. Het is namelijk de bedoeling om de onderliggende huidlagen te stimuleren, en daar komt flink wat rol-, duw-, en kneedwerk bij kijken. Het doel is immers om het bindweefsel soepeler te maken, verklevingen op te lossen, en de doorbloeding te stimuleren. Misschien dat het de eerste keer een beetje onwennig en gevoelig aanvoelt, maar geloof me, na de eerste behandeling zal de massage minder gevoelig worden en voel je je gelijk een stuk soepeler. Bovendien is het heerlijk verkwikkend voor je lichaam en geest!

Hoe vaak?

Voor een optimaal resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Over het algemeen adviseer ik een kuur van 3 á 6 behandelingen, met tussendoor een rustpauze om de huid de tijd te geven om te herstellen. Bij elke behandeling wordt het huidweefsel soepeler en verbeterd de doorbloeding. Je zult zien dat je huid er steeds beter uit gaat zien!

Wil je meer weten over de verschillende behandelingen, pakketten en huidverbeteringskuren die ik aanbied? Hier vind je een uitgebreid overzicht.

Tot zover deze blog over bindweefselmassage. Heb je nog vragen of wil je een behandeling boeken? Stuur me een e-mail of een berichtje via WhatsApp en ik neem contact met je op!

Liefs,

Marleen

Recent Posts