Waarom layeren van skincare producten belangrijk is

Smeren, smeren en nog eens smeren: waarom layeren van skincare producten belangrijk is

Huidverzorging is als lasagne. Eh, pardon?! Ja, lach maar, maar ik maak geen grap: in beide gevallen valt of staat het eindresultaat met de juiste combinatie van laagjes!

Jij dacht dat ik je ging vertellen dat een gezichtsmasker van gekruid gehakt en tomatensaus de oplossing is tegen pukkeltjes en vroegtijdige huidveroudering? Nee hoor, dat zou een nogal, eh, ‘aparte’ skincare routine zijn, haha!

Maar werken in laagjes, en dan bedoel ik een combinatie van verschillende huidverzorgingsproducten gebruiken, is cruciaal voor het behoud van een gezonde huid. Er is namelijk geen alles-in-een crème te koop die voor iedereen werkt en waarin alle werkzame ingrediënten in de juiste verhouding met elkaar worden gecombineerd. Bovendien is de categorie ‘werkzame ingrediënten’ in huidverzorgingsproducten heel breed: alle ingrediënten die door productontwikkelaars in jouw crèmes en serums worden gestopt hebben unieke eigenschappen die inspelen op uiteenlopende huidproblemen. Door meerdere producten te combineren, kun je jouw skincare routine heel precies afstemmen op jouw huid. Een beetje zoals je de hierboven genoemde lasagne kan aanpassen aan jouw persoonlijke smaak, bijvoorbeeld door wat extra oregano toe te voegen, haha!

Maar goed, genoeg over lasagne. In deze blog wil ik je namelijk graag wat meer informatie geven over het combineren van meerdere verschillende skincare producten. Er zijn zoveel verschillende huidverzorgingsproducten op de markt dat ik me heel goed kan voorstellen dat je door alle crèmes, serums, primers en lotions het spreekwoordelijke bos niet meer ziet! Wanneer smeer je wat, en welke producten kun je wel en niet met elkaar combineren?

Waarom layeren belangrijk is

Laat ik beginnen met het benadrukken van het belang van layeren (het combineren en in laagjes aanbrengen van verschillende verzorgingsproducten). Vaak is het zo dat, wanneer een product claimt een soort alles-in-een oplossing te zijn voor meerdere huidproblemen, er voor elke functie die dat product aanpakt maar een beperkte hoeveelheid werkzame stoffen in zit. Er is immers maar een beperkte hoeveelheid ingrediënten die ze in zo’n klein potje kunnen proppen. Kortom, een multifunctioneel product is vaak lang niet zo effectief als productontwikkelaars je willen doen geloven. Het is beter om, als je bijvoorbeeld je huid wil verzachten en hydrateren, voor elk doel een apart product te gebruiken. Kies bijvoorbeeld een verzachtende toner of lotion om je reinigingsritueel af te sluiten, en een vochtherstellende spray of masker om je huid te hydrateren. Over hydrateren gesproken, ik ben echt groot fan van dit Hydro Mask van hannah. Hiermee geef je je huid een echte boost en stimuleer je het vochtvasthoudend vermogen van je huid. Ook zorgt het ervoor dat je de crème die je daarna aanbrengt beter wordt opgenomen door de huid. Ideaal dus wanneer je aan de gang gaat met layeren!

Wanneer smeer je wat?

OK, dan komen we bij de volgende kwestie, namelijk wanneer smeer je wat? Lijkt misschien niet heel belangrijk, maar de werking van elk afzonderlijke product valt of staat met de volgorde waarin je deze gebruikt! Ik heb even een simpel overzicht gemaakt van de volgorde waarin je je skincare producten het beste kunt gebruiken voor een optimaal resultaat (in de salon werk ik ook volgens deze stappenmethode):

Stap 1. Reinigen

Stap 2. Verzachten en hydrateren

Wanneer je huid na het reinigen weer ontdaan is van alle dode huidcellen en eventuele vuil- en make-up resten, is het belangrijk om de huid te verzachten en de vochtbalans weer op peil te brengen. Gebruik bijvoorbeeld een verzachtend serum of deze heerlijke gezichtsspray van hannah! Deze spray zorgt net als het Hydro Mask voor een intensieve instant hydratatie en voeding van de huid.

Stap 3. Behandelen

Dit is het moment om een skin-booster aan te brengen! Denk bijvoorbeeld aan een verzorgende olie, maar ook een masker valt in deze categorie. In mijn salon gebruik ik graag het Active Mask van hannah om de doorbloeding te stimuleren, maar de Cell Active is wat mij betreft ook een toppertje!

Stap 4. Verzorgen en beschermen

Vervolgens is het tijd om een lekkere crème aan te brengen. Kies het liefst een voedende crème met een goede SPF, ook in de winter! (Waarom SPF zo belangrijk is lees je in de blog die ik eerder schreef over zonbescherming voor je huid.)

Stap 5. Basis voor make-up aanbrengen (alleen wanneer je make-up gebruikt natuurlijk)

Ga je voor een volledige glamour look compleet met foundation? Dan kun je eventueel een primer gebruiken. Hoewel een primer niet noodzakelijk is, kan deze er wel voor zorgen dat je make-up mooier uitkomt. Zorg wel dat je even wacht met het aanbrengen van de primer wanneer je net een verzorgende crème op je huid hebt aangebracht, anders ‘pakt’ hij niet goed.

Tot zover deze blog over layering! Ik hoop dat je er iets aan hebt, en mocht je nog vragen hebben, voel je vrij om mij een berichtje te sturen! (En dan bedoel ik vragen over huidverzorging he? Niet over lasagne, haha!) Enne, neem ook eens een kijkje in mijn gloednieuwe webshop! Daar vind je allerlei heerlijke hannah producten waarmee je thuis jouw eigen skincare layering routine kunt uitvoeren!

Liefs,

Marleen

Recent Posts