Een nieuwe stap op weg naar een mooier, gezonder, gelukkiger leven!

Een nieuwe stap op weg naar een mooier, gezonder, gelukkiger leven! 

Ik zou mezelf wel omschrijven als een gevoelig persoon. Niet alleen omdat ik in contact sta met mijn eigen gevoelens en emoties, maar ook omdat ik gevoelig ben voor de emoties van de mensen om mij heen. misschien herken je deze gevoeligheid ook wel bij jezelf? Bijvoorbeeld dat je, wanneer je een kamer binnenkomt, gelijk de energie van de mensen in de kamer oppikt? En misschien herken je het niet, en vind je dit een beetje een zweverig onderwerp, dat kan natuurlijk ook, haha! Maar persoonlijk geloof ik dat we de kracht van onze emoties en ons bewustzijn niet moeten onderschatten. Ik schreef al eerder een blog over holisme, een spirituele levensovertuiging waarbij je gelooft dat je lichaam en geest met elkaar in verbinding staan. Ik geloof dus ook dat wat ik denk en voel invloed heeft op hoe mijn lichaam functioneert. Zo krijg ik, wanneer ik me gespannen voel, vaak last van hoofdpijn en een stijve nek. En zo kan ik nog talloze voorbeelden opnoemen. (Maar dat doe ik niet, want dan wordt deze blog een beetje te lang en dwaal ik teveel af van het hoofdonderwerp, haha!) 

Omgaan met gevoeligheid en spirituele ontwikkeling bij Touch of Matrix 

Ik ben me al van jongs af aan bewust van mijn gevoeligheid. Of ik mezelf als Hoog Sensitief Persoon (HSP) zou omschrijven? Misschien. Maar de een is gewoon wat gevoeliger dan de ander, en een labeltje voegt voor mij persoonlijk niet zoveel toe. Wat ik belangrijker vind, is hoe ik op een gezonde manier met die gevoeligheid kan omgaan, en hoe ik er andere mensen mee kan helpen! Daarom heb ik besloten om een opleiding bij Touch of Matrix te gaan volgen. Omdat ik het belangrijk vind om mezelf op meerdere vlakken te blijven ontwikkelen. Natuurlijk volg ik regelmatig trainingen op het gebied van huidverzorging om mijn kennis en vaardigheden als huidcoach te vergroten en verbeteren, maar in het kader van mijn holistische levensovertuiging, vind ik spirituele ontwikkeling ook heel belangrijk. 

Wat is Touch of Matrix precies? 

Maar goed, ik ga dus een opleiding volgen bij Touch of Matrix, en dat vind ik mega spannend! Nu denk je misschien, “Touch of Matrix? Was dat niet die Hollywood blockbuster met die gast in die lange leren jas en die gekke zonnebril?” Eh, nee, haha! Touch of Matrix is een behandelmethode die zich continu verbindt met het hoger bewustzijn. De opleiding richt zich op persoonlijke groei, gezondheid, welzijn en verbinding met jezelf en anderen, allemaal thema’s die mij enorm aanspreken! Ik hoop dan ook dat deze opleiding een nieuwe stap kan zijn op het gebied van persoonlijke en professionele groei; wie weet kan ik mijn werk als hannah huidcoach straks wel aanvullen met coaching op het gebied van bewustwording en zingeving..? A girl can dream, right?  

Nu vraag je je misschien af wat een Touch of Matrix therapeut nou precies voor jou kan betekenen. Nou, daar heb ik geen kant en klaar antwoord op, want dat is heel persoonlijk! In een notendop kun je stellen dat een Touch of Matrix therapeut je kan helpen om problemen en obstakels in je leven te herkennen en te tackelen; misschien vind je het moeilijk om echt contact te maken met je gevoelens? Misschien is het contact met je lichaam op de een of andere manier verstoord geraakt, waardoor je de signalen van je lichaam niet goed meer kunt herkennen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van problemen waar een Touch of Matrix therapeut je mee kan helpen. Hoe? Door je te helpen om je ‘oude bewustzijn’ los te laten en je volledig te verbinden met het hier en nu. Dat klinkt misschien een beetje zweverig en ingewikkeld, maar eigenlijk komt het erop neer dat je breekt met alle oude overtuigingen die jou belemmeren het leven te leiden wat jij graag wil leiden. Jouw individuele behoeften staan centraal, en de therapeut helpt je om steeds dichterbij je ‘echte’ zelf te komen. Hoe mooi is dat?!  

Het lijkt mij in ieder geval geweldig om mensen te kunnen helpen om dichterbij hun kern te komen en te begeleiden naar een optimaal leven. Leven vanuit vertrouwen en met open armen, zonder belemmeringen en negatieve overtuigingen die ons zijn opgedrongen vanuit de maatschappij. Overtuigingen die we, mogelijk onbewust, hebben opgepikt door ervaringen in het verleden, en die ons saboteren in onze zoektocht naar geluk en balans.  

Maar goed, voorlopig houd ik het hierbij, maar ik ben ervan overtuigd dat ik tijdens de opleiding nog heel veel waardevolle inzichten op ga doen! Ik zie deze opleiding ook echt als een investering in mezelf, en ik wil deze blog graag afsluiten met een oproep aan jou om jezelf óók dingen te gunnen waar je blij van wordt! Dat kan een opleiding of een cursus zijn, maar ook simpelweg een mooie bos bloemen; whatever makes you smile! Want, en dan doet de hannah huidcoach in mij ook een laatste duit in het zakje, happiness makes you shine like the sun, en daar kan geen enkele crème tegenop!  

Liefs, 

Marleen 

Recent Posts
Showing 2 comments
pingbacks / trackbacks